Boek: Liefdevol duurzaam leven

Boek pre-orderen

Rond 1 juli komt mijn boek uit! Maar uiteraard kan je hem pre-orderen.

Het boek kost 24,50, maar als je hem voor 1 juli besteld krijg je 20% korting, dus betaal je 19,60.

Als je een gesigneerd exemplaar wilt, laat dan in je mail weten welke tekst je voorin wilt hebben.

Stuur via de knop hieronder een mail, dan zet ik je op de lijst van bestellingen.

 

Ja, ik wil het boek met korting!

1 + 3 =

Het boek heeft de volgende hoofdstukken

Voorwoord

Ik hoop je in dit boek te overtuigen dat alle kleine acties zin hebben en dat er veel meer mogelijk is dan je denkt.

Inleiding

Maak jij je ook zorgen over de klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit, vervuiling enz., maar weet je niet goed wat je daar nu zelf aan kunt doen, en waar je moet beginnen, dan is dit boek voor jou.

Deel 1
1. Hoe kan jouw druppel op de gloeiende plaat verschil maken?

Via het inspirerende verhaal over de kolibri die de brand in het bos bestrijdt naar wat dit voor jou en ons allen betekent. Jij kunt kiezen om ten minste minder olie op het vuur te gooien, maar ook wat druppels.

2. Hoe pak je belemmerende gedachten aan en zet je kleine stapjes?

Behoor jij ook tot die grote groep mensen die op 1 januari aan goede voornemens begint en dan rond 15 januari tot de conclusie komt dat het is mislukt? Je bent niet de enige! In dit hoofdstuk laat ik zien welke manieren helpen om wel vol te houden.

3. Hoe bedenk je een strategie van hoop en positiviteit?

Met 4 handvatten en 4 opdrachten help ik je je gedachten makkelijker bij te sturen en daarmee je gedrag aan te passen. Dit is een kwestie van oefenen, maar als je dat doet wordt je er handiger in en helpt het je hoopvol en positief te blijven.

4. Hoe vergroot je je cirkel van invloed?

Stephen Covey schreef het inspirerende boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ (zie boekentip achterin). Hieruit haal ik (ook) veel tips op het vlak van duurzaamheid en dit hoofdstuk laat ik je zien welke dat zijn.

5. Hoe jouw situatie de het startpunt is?

Wanneer je jouw talenten, vaardigheden en passies inzet, en respectvol met jezelf en anderen in je omgeving om gaat, doe je al meer voor de wereld dan je je kunt voorstellen. Ik laat je zien dat gewoon positief handelen vanuit je huidige situatie, goed genoeg is.

6. Hoe wordt jouw gezondheid de basis?

Het verminderen van jouw ecologische voetafdruk gaat prima samen met het beschermen van jouw gezondheid nu en van toekomstige generaties. Ik leg uit hoe dit zit.

7. Hoe zorg je beter voor de natuur?

Een rijk dichtbevolkt land met de grootste veestapel ter wereld, en nog wat vervuilende industrie geeft veel vervuilende impact. Ik laat zien dat we veel kunnen doen om de situatie te verbeteren.

8. Hoe kan je respectvol opkomen voor wat belangrijk is?

Eerlijk en helder communiceren, met respect en empathie ten opzichte van de ander(en) is een vaardigheid die je kan aanleren. Je krijgt dan meer voor elkaar. Dit begint met goed luisteren naar jezelf en naar anderen, en dus soms even een kleine denkpauze voor je reageert. De basisbeginselen volgen in dit hoofdstuk.

Deel 2
9. Hoe bespaar je snel energie?

Energiebesparing is  goed voor onze portemonnee énhet milieu. Slimme keuzes en kleine aanpassingen in onze dagelijkse gewoonten, kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Ontdek hoe we snel en effectief energie kunnen besparen in ons dagelijks leven.

10. Hoe verduurzaam je de energie?

Overstappen op duurzame energie is minder ingewikkeld dan veel mensen denken. Natuurlijk kan je (thuis) investeringen doen. Maar er zijn meer mogelijkheden.

11. Hoe zorg je voor minder (werk) kilometers?

Welke mogelijkheden zijn er allemaal om je woon-werk kilometers aan te passen? Veel mensen worstelen met de kosten van benzine en tellen de rest van de autokosten voor het gemak niet eens mee. Toch zijn er wel mogelijkheden.

12. Hoe kan je duurzaam op reis?

Voor veel mensen is reizen is een krachtige bron van inspiratie. Het leert je over nieuwe culturen en tradities en stimuleert je creativiteit. Buiten je eigen directe kring en comfortzone leer je jezelf beter kennen en stel je je meer open voor nieuwe ideeën. Redenen genoeg om het reizen niet af te schaffen. Toch kan je best wat aanpassingen doen.

13. Hoe wordt je een duurzame consument?

We consumeren per persoon gemiddeld veel te veel. Als iedereen izou leven en consumeren zoals Nederlanders, dan zouden we 3,6 aarde’s nodig hebben en we hebben er maar één. Duurzaam consumeren is feitelijk bewust en minder consumeren.

14. Hoe kies je de juiste producten?

Hoe weet je welke producten en merken duurzaam zijn? Er zijn ook de nodige bedrijven die zich duurzamer voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Greenwashing noemen we dat. Maar ik help je om door het bos de bomen nog te zien. 

15. Hoe kan je afval anders bekijken?

Anders tegen afval aankijken is je afvragen wat afval is en hoe je heroverweegt wat je koopt, gebruikt en op welke manier je weggooit. In de circulaire economie wordt de R-ladder gebruikt, in 9 stappen van refuse, via reuse tot recycling, ik leg dit in dit hoofdstuk uit. Er gaat dus meer vooraf aan recycling, en de mogelijkheden voor jou zijn dus ook breder.

16. Hoe zorg je voor veel minder afval?

Het vorige hoofdstuk ging over het verminderen van afval in zijn algemeen. Dit hoofdstuk gaat over het voorkomen of opruimen van afval op straat en in de natuur. Het kost veel inspanningen en geld om chemisch- of zwerfafval op te ruimen.

17. Hoe zorg je dat duurzaamheid betaalbaar blijft?

Duurzaam leven duur? Helaas zijn gek genoeg duurzame keuzes nog steeds duurder dan de minder duurzame varianten, omdat nog (bijna) nergens de verborgen kosten worden meegerekend. Ik leg uit dat je veel kan doen met een beperkt budget. 

18. Hoe kunnen kosten ook winst opleveren?

Net als bijna iedereen kijk je vast ook of vooral naar de kosten nu. Je bent je niet altijd bewust welke kosten je daarmee op termijn veroorzaakt. Zowel op individuele basis als in het collectief. En welke (extra) uitgaven nu op termijn mogelijk winst opleveren. Dit hoofdstuk is bedoeld voor bewustwording op dit vlak, met natuurlijk enkele concrete tips.

19. Hoe kan je aan de slag op je werk?

Of je nu werknemer, ondernemer, of vrijwilliger bent, je kan je inzetten voor meer duurzaamheid in de breedste zin. Gelukkig zijn er bedrijven en organisaties die het al heel goed doen, je krijgt suggesties voor verbeteringen. 

20. Hoe maak je maatschappelijke impact?

Maatschappelijke impact staat voor invloed, het verschil maken (hoe klein ook), en de positieve effecten van jouw activiteiten op anderen en de maatschappij als geheel. We kunnen leren hoe we mooie gesprekken voeren over lastige onderwerpen zonder meteen in een conflictsituatie terecht te komen. Het helpt ook als je weet wat niet werkt.

De volgende stap

Hier leg ik de link tussen waar je mogelijk tegenaan bent gelopen bij je experimenten en hoe ik je daar graag bij verder help. Inclusief nog een extra link naar een boekenbonus voor lezers, zodat je nog meer informatie kunt krijgen.

Over de auteur

Meer over mij, en waarom ik me met duurzaamheid bezig hou.

Nawoord

Met natuurlijk bedankjes aan alle hulp die ik heb gekregen.

Mooi artikel

Voor een artikel op de website van het blad Genoeg werd ik geïnterviewd door Iris Onderwater.

Zij vat de boodschap van het boek mooi samen; duurzaam leven is helemaal niet zo moeilijk en alle beetjes helpen!

Interview met Daisy Goddijn,

Ook een leuk gesprek gehad met Daisy Goddijn, mijn uitgever en schrijfcoach.

Ook hier komen wat onderwerpen uit mijn boek ter sprake.

De eerste reviews zijn binnen…

Wat een prettig leesbaar en heerlijk praktisch boek, het nodigt uit tot reflectie en actie! Mooi om te lezen dat er zoveel mogelijkheden zijn en dat perfectie niet hoeft. Wel veel informatie, maar daarom is het een heel fijn boek om op je nachtkastje te laten liggen en regelmatig weer opnieuw te lezen!

Stichting Ethiek Revolutie

www.ethiekrevolutie.nl

Stel je wilt duurzamer leven en je weet niet hoe te beginnen. Vanaf nu zeg ik: “koop het boek van Wilma”. Wilma heeft veel dingen uitgeprobeerd en vastgehouden wat werkte. Haar boek staat boordevol praktische tips, niet alleen over duurzame keuzes, maar ook over hoe je jezelf staande houdt in een wereld waarin het negatieve nieuws de overhand heeft. Een aanrader.

Hans Snel

Oprichter en voorzitter Happy Planet Professionals.

Doeners ervaren keer op keer dat elke reis begint met een eerste stap. Als vele mensen vele stapjes zetten, dat wordt een stap voor de mensheid gemaakt. In dit boek schetst Wilma een wenkend perspectief voor een duurzamer leven in alle facetten. Elke keer met kleine stapjes die we zelf ook kunnen zetten. Lees haar inspirerend verhaal!

Pauline Westendorp

www.02025.nl

Wilma heeft met ‘Liefdevol duurzaam leven’ een leesbaar en inspirerend boek geschreven wat je concrete en laagdrempelige handvatten geeft om (nog) duurzamer te leven. Door haar voorbeelden en soms ook haar eigen worstelingen voelt het niet als zwaar en moeilijk en besef je dat kleine stapjes ook echt een verschil maken! En die kan iedereen zetten.

Inge van de Pol

www.bhappyatwork.nl

Het praktische handboek voor iedereen die graag een stap wil zetten richting een duurzame wereld en niet weet waar te beginnen.

Jacha Rootlieb

Een boek vol tips en kleine opdrachten, goed te doen en geschreven vanuit Wilma’s eigen, persoonlijke reis. Uit het hart, vol passie voor een duurzame wereld én een duurzaam leven. Een betere wereld, begint in kleine stapjes bij jezelf, want duizenden druppels …

Mijn stokpaardje (yoga) herken ik erin. Van aparigraha (niet begeren, minimalisme), soberheid, vegetarisch eten, tot meditatie, niet roddelen etc.

Karin Weinberg

www.deyogazaak.com

Contact

Neem gerust contact op als je vragen hebt, ik beantwoord ze zo snel mogelijk.

Ik heb een vraag

6 + 8 =

Liefdevol Duurzaam | Wilma van Stek
Tel; 06 1544 1227
Mail; wilma@liefdevolduurzaam.nl
Privacyverklaring | Algemene Voorwaarden

KvK nummer: 90628594

× Kan ik je vraag beantwoorden?