Weergaven: 120
Boek: Liefdevol duurzaam leven
Kan je nog wel wat extra tips gebruiken om duurzamer te leven, zonder dat je grote investeringen hoeft te doen?
Dan helpt dit praktische en hoopvolle boek!
Boek bestellen
Om mijn boek te bestellen zijn er 3 mogelijkheden:
1. Via Managementboek.nl
Dit is goed voor mijn zichtbaarheid en je kunt er een review achterlaten.
2. Via de plaatselijke boekhandel (evt. laten bestellen)
Dit is goed voor de boekhandel, die we natuurlijk in ere willen houden.
3. Direct hier via mijn website
Er gaat een groter deel van de opbrengst naar mij als auteur.
Nu ook als e-book
Een digitale versie van mijn boek is natuurlijk nog duurzamer, papierloos lezen in je e-reader of op je laptop scheelt ook vervoerskosten.
Bovendien is de e-book-versie ook nog eens goedkoper. Dus voor wie dat wil: klik hiernaast op de button.
De inhoudopgave in het boek:
Een stukje uit hoofdstuk 9:
De eerste reviews zijn binnen:
Wat een prettig leesbaar en heerlijk praktisch boek, het nodigt uit tot reflectie en actie! Mooi om te lezen dat er zoveel mogelijkheden zijn en dat perfectie niet hoeft. Wel veel informatie, maar daarom is het een heel fijn boek om op je nachtkastje te laten liggen en regelmatig weer opnieuw te lezen.
Stel je wilt duurzamer leven en je weet niet hoe te beginnen. Vanaf nu zeg ik: “koop het boek van Wilma”. Wilma heeft veel dingen uitgeprobeerd en vastgehouden wat werkte. Haar boek staat boordevol praktische tips, niet alleen over duurzame keuzes, maar ook over hoe je jezelf staande houdt in een wereld waarin het negatieve nieuws de overhand heeft. Een aanrader.
Doeners ervaren keer op keer dat elke reis begint met een eerste stap. Als vele mensen vele stapjes zetten, dat wordt een stap voor de mensheid gemaakt. In dit boek schetst Wilma een wenkend perspectief voor een duurzamer leven in alle facetten. Elke keer met kleine stapjes die we zelf ook kunnen zetten. Lees haar inspirerend verhaal!
Wilma heeft met ‘Liefdevol duurzaam leven’ een leesbaar en inspirerend boek geschreven wat je concrete en laagdrempelige handvatten geeft om (nog) duurzamer te leven. Door haar voorbeelden en soms ook haar eigen worstelingen voelt het niet als zwaar en moeilijk en besef je dat kleine stapjes ook echt een verschil maken! En die kan iedereen zetten.
Een boek vol tips en kleine opdrachten, goed te doen en geschreven vanuit Wilma’s eigen, persoonlijke reis. Uit het hart, vol passie voor een duurzame wereld én een duurzaam leven. Een betere wereld, begint in kleine stapjes bij jezelf, want duizenden druppels …
Mijn stokpaardje (yoga) herken ik erin. Van aparigraha (niet begeren, minimalisme), soberheid, vegetarisch eten, tot meditatie, niet roddelen etc.
Het praktische handboek voor iedereen die graag een stap wil zetten richting een duurzame wereld en niet weet waar te beginnen.
Korte samenvatting per hoofdstuk
Voorwoord
Laat je overtuigen dat alle kleine acties zin hebben en dat er veel meer mogelijk is dan je denkt.
Inleiding
Weet je niet goed wat je zelf kunt doen, waar je moet beginnen zonder grote investeringen, dan is dit boek voor jou.
Deel 1
1. Hoe kan jouw druppel op de gloeiende plaat verschil maken?
Gooi net als de kolibri, die de brand in het bos bestrijdt, ook druppels op het vuur. En probeer minder olie op het vuur te gooien.
2. Hoe pak je belemmerende gedachten aan en zet je kleine stapjes?
Mooie voornemens worden pas echt als je ook actie onderneemt en volhoudt. Soms best lastig, maar niet onmogelijk.
3. Hoe bedenk je een strategie van hoop en positiviteit?
Handvatten en opdrachten om je gedachten en je gedrag aan te passen. Oefenen helpt je hoopvol en positief te blijven.
4. Hoe vergroot je je cirkel van invloed?
Naar het boek ‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen Covey met de vertaling naar duurzaamheid.
5. Hoe jouw situatie de het startpunt is?
Met jouw talenten, vaardigheden en passies, respectvol voor jezelf en anderen, kan je veel meer positieve acties ondernemen dan je denkt vanuit je huidige situatie.
6. Hoe wordt jouw gezondheid de basis?
Het verminderen van je voetafdruk gaat goed samen met zorgen voor je gezondheid. Nu en voor toekomstige generaties, ik leg uit hoe dit zit.
7. Hoe zorg je beter voor de natuur?
Hoe kunnen we in dit rijke dichtbevolkte land met de grootste veestapel ter wereld en nog wat vervuilende industrie toch veel doen om de situatie te verbeteren?
8. Hoe kan je respectvol opkomen voor wat belangrijk is?
Eerlijk en helder communiceren, met respect en empathie ten opzichte van de ander(en) is een vaardigheid die je kan aanleren. De basisbeginselen staan in dit hoofdstuk.
Deel 2
9. Hoe bespaar je snel energie?
Energiebesparing is goed voor onze portemonnee én het milieu. Ontdek hoe we snel en effectief energie kunnen besparen in ons dagelijks leven.
10. Hoe verduurzaam je de energie?
Overstappen op duurzame energie is minder ingewikkeld dan veel mensen denken. Naast investeringen zijn er meer mogelijkheden.
11. Hoe zorg je voor minder (werk) kilometers?
Er zijn meer mogelijkheden om je woon-werk kilometers aan te passen dan je denkt. Gunstig voor de kosten van benzine en de rest van de autokosten.
12. Hoe kan je duurzaam op reis?
Reizen is een krachtige bron van inspiratie. Redenen genoeg om het reizen niet af te schaffen, al kan je best wat aanpassingen doen.
13. Hoe wordt je een duurzame consument?
Duurzaam consumeren is feitelijk bewust en minder consumeren, alleen zo kunnen we terug naar een voetafdruk van minder aardbollen.
14. Hoe kies je de juiste producten?
Tips om te ontdekken welke producten en merken duurzaam zijn, of ten minste op de goede weg. Herken greenwashing.
15. Hoe kan je afval anders bekijken?
In de circulaire economie wordt de R-ladder gebruikt, kijken we anders tegen afval aan en gaan we in 9 stappen van refuse, via reuse tot recycling. De mogelijkheden voor jou zijn breder dan je denkt.
16. Hoe zorg je voor veel minder afval?
Dit hoofdstuk gaat over het voorkomen of opruimen van afval op straat en het voorkomen van schadelijke stoffen in de grond, lucht en via ons voedsel in onszelf.
17. Hoe zorg je dat duurzaamheid betaalbaar blijft?
Duurzame keuzes zijn nog steeds duurder dan de minder duurzame varianten, toch kan je veel doen met een beperkt budget.
18. Hoe kunnen kosten ook winst opleveren?
Met een blik op de lange(re) termijn kunnen (extra) uitgaven nu op termijn mogelijk winst opleveren. Hoe, dat ontdek je hier.
19. Hoe kan je aan de slag op je werk?
Ook als werknemer, ondernemer, of vrijwilliger kan je je inzetten voor meer duurzaamheid in de breedste zin. Sommige bedrijven doen het al heel goed, daar kunnen we van leren.
20. Hoe maak je maatschappelijke impact?
Maatschappelijke impact staat voor het verschil maken (hoe klein ook). De positieve effecten van jouw activiteiten op anderen en de maatschappij als geheel kan je vergroten als je weet wat (niet) werkt.
De volgende stap
Waar ben je tegenaan gelopen bij je experimenten? Ik help je graag verder met coaching en advies. Met een extra link naar een boekenbonus voor lezers..
Over de auteur
Meer over mij, en waarom ik me met duurzaamheid bezig hou.
Nawoord
Met natuurlijk bedankjes aan alle hulp die ik heb gekregen.
Mooi artikel
Artikel op de website van het blad Genoeg. Met als boodschap van het boek; duurzaam leven is helemaal niet zo moeilijk en alle beetjes helpen!
Interview met Daisy Goddijn,
Een leuk gesprek gehad met Daisy Goddijn, mijn uitgever en schrijfcoach, waarbij enkele onderwerpen uit mijn boek ter sprake komen.
Liefdevol Duurzaam | Wilma van Stek
Tel; 06 1544 1227
Mail; wilma@liefdevolduurzaam.nl
Privacyverklaring | Algemene Voorwaarden
KvK nummer: 90628594